Som tandläkare har du många bollar luften. Men när bollarna en efter en träffar golvet så är det lätt att erkänna sig besegrad. Men det finns hjälp att hämta. En online coach finns där för dig redan innan skadan är skedd, när skadan sker och när skadan är över.

Vikten av att be om hjälp

Att våga be om hjälp är en av de svåraste sakerna som finns. Om du har en nystartad klinik och känner den växande paniken klättra upp för både den ekonomiska och personliga stegen – så är det dags att agera.

Ta ett djupt andetag

Ta ett djupt andetag och vet att det kommer ordna sig. Du har tagit dig dit du är idag och det förtjänar du en eloge för. Oavsett om du är egenföretagare eller anställd – du har lyckats bli en yrkesexaminerad tandläkare. Låt vågen av känslor skölja över dig och kontakta sedan en livscoach. Du förväntas inte åka någonstans, du förväntas inte uppfylla några krav och du förväntas inte vara på topp när samarbetet börjar.

När du kontaktar en coach online kommer det förmodligen börja med en skriftlig dialog, för att sedan övergå i en eventuell videodialog och telefonsamtal. Coachen kommer inte döma dig, pressa dig eller tvinga dig agera med en gång. Faktum är att en coach inte kan tvinga dig till någonting. Istället kommer coachen ge dig verktyg att arbeta med, som du själv använder vid behov och när du känner dig redo.

Du kan sitta hemma vid datorn, eller använda mobilen. Din coach kommer vara lättillgänglig och inte krångla till det för dig när du verkligen är i behov av ett peptalk. En coach kommer hjälpa dig med dina målsättningar, drömmar och framgångar – bara du sträcker ut en hand och ett öppet sinne.

Dubbelt upp: Specialiserade tandläkarcoacher existerar

Det finns coacher som även är certifierade tandläkare, som ser det växande behovet av stöd för tandläkarkåren. Möjligheterna är oändliga för dig och ditt företag och likasinnade existerar.