En tandläkare är också en människa. En människa som behöver stöd, inspiration och pågående samtal. Det är inte ovanligt att man famlar i mörkret och behöver en vägledare i livet. Oavsett om ditt yrke är konkret – så förblir existensen abstrakt. Det är här en coach kommer in i bilden, för att hjälpa dig uppnå din fulla potential.

Tandläkaryrket och Coaching

En tandläkare har en yrkesexamen och har studerat hårt för att nå dit hen är idag. Sedan 1797 har ett certifikat i utförandet varit ett krav. Tandläkaren har ansvarsområden som:

  • Munhålesjukdomar
  • Tandsjukdomar
  • Förskrivning av specifika läkemedel (såsom antibiotika, smärtstillande antiinflammatoriska medel)

Det är tre ganska stora områden. Och även om du är en tandläkarstudent eller har en yrkeslegitimation så behöver du, likt andra människor, coaching. Du vill trots allt vara den bästa versionen av dig själv, både som yrkes-jag och personligt-jag.

En balanserad tandläkare inger förtroende hos den besökande kunden, som lägger sig själv i ett ganska så sårbart läge. Det är av yttersta vikt att du får personen i fråga att känna sig trygg i dina händer och att arbetet du ska utföra (oavsett om det är ett större ingrepp eller en rutinkoll) görs med precision och pålitlighet. Resultatet av det blir återkommande kunder och ett ökat självförtroende för din egna förmåga. Det är vad coachen vill uppnå – att du ska tro på dig själv.

Bli ditt bästa jag: Både hemma och på jobbet

En coach kommer hjälpa dig med att nå din fulländande potential, samtidigt som du kan samtala om de svårigheter du upplever både inom och utanför ditt jobb.

Idag är tiden är en dyr vara och sålunda har inte många tid till att besöka en coach. Därav har antalet online-coacher ökat markant – för att finnas tillgängliga för alla som behöver i stunden. En långsiktig relation, eller en kortsiktig pepp, det är upp till dig.